Hibiskus çayının yapımı oldukça kolaydır. Bu çayı sadece sıcak değil isterseniz buzdolabında bekletip soğuk şekilde buzlu da tüketebilirsiniz. Bu çay için ilk önce bu bitkiyi kurutmanız gerekiyor zira yeşil yapraklarından bu çayı hazırlayamazsınız. Kuru hibiskusu bulduktan sonra ne kadar içecekseniz o kadar suyu kaynattıktan sonra demliğe koyuyorsunuz daha sonra bir bardaga 1 veya 2 çay kaşığı hibiskus koyduktan sonra yaklaşık 15 dakika demlenmesini bekleyip sonra içebilirsiniz. Ancak biraz acı bir tadı olabilir bu nedenle tavsiye edilen bir bal veya limonla tadlandırabilirsiniz. Veya tarçın, karanfil hangisini seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Çayı 15 dakikadan fazla bekletirseniz daha acımsı bir tadı olacaktır.
Bu çayın faydalarına gelecek olursak eğer; antioksidan özelliği vardır. Ayrıca tansiyonu düşüren ender bitkilerden bir tanesidir. Mide ile ilgili problemleri olanlara iyi geldiği saptanmıştır. Hatta mide kanserinin ilerlemesini engellediği bile bulunmuştur. Bunun yanında vücuttaki şişliğin alınmasında yardımcıdır bu nedenle diyet programlarında bu çay içilebilir. Yani aynı zamanda kilo vermeye yardım eder. Ayrıca sindirim sisteminin çalışmasını sağlar. Kolestrolüde düşürdüğü bilinmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder